Fehér Nóra

A Kormorán enciklopédia wikiből
2015 fehernora 01.jpg Az énekesnő 1989.01.30 -án a vajdasági Zentán született. Szülei nevelik és testvéreivel Moholon. Kisgyerek kora óta része életének a zene. Hat éves korában édesanyja beíratja a helyi ifjúsági kórusba, melynek akkor a legfiatalabb tagja. Ezzel párhuzamosan a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület keretein belül működő népdalkórusban is énekel. Itt szereti meg a népzenét.

Általános iskolai évei alatt 8 évig hegedül, majd a gimnáziumi időszakban éneket és zongorát tanul. Érettségi után a népzene iránti szeretete arra sarkallja, hogy néprajzkutatást tanuljon és terveiben szerepel hogy népzenekutató legyen. Felsőoktatási tanulmányait a szegeden végzi. Mindennapjaiban továbbra is jelen van a zene és az éneklés.

A Vajdaságban több rock formációnak is énekese. Ezek közül legjelentősebb a Baraparty blues-rock zenekar, akikkel két zenealbumon is énekel. Népdalénekesként valamint önmagát gitárral kísérve részt vesz különféle rendezvényeken, körbejárva így a Vajdaságot.

2010-től a Kormorán énekesnője,amiről eképpen nyilatkozik:

"Nehéz ám mégis nagyon hálás feladatot kaptam nemrég az élettől. A Kormorán zenekar énekesnője lehetek, mely lehetőséget ad arra, hogy énekemmel közelebb vihessem az emberekhez a magyar folk-rock zenének azon csodálatos dalait, melyek Koltay Gergő és Szűts István tollából születnek."
2015 fehernora 02.jpgForrás: http://www.kormoranfolk.hu/kormoran_tagok/feher-nora/