Kormorán Baráti Kör

A Kormorán enciklopédia wikiből

2002-ben az interneten megjelenik a Kormorán honlapja, melynek vendégkönyve összehoz néhány embert. Bucsuházy Péter és Kiss László Péter elkezdik szervezni a Kormorán Baráti Kört, mely úgy definiálja magát, mint a Kormoránhoz közel álló emberek közössége, akik nem csupán rajongóként tekintenek a zenekarra, hanem segíteni kívánják a munkájukat.

A kicsiny közösségként indult baráti társaság néhány éven belül több száz, majd ezer fős közösséggé alakul. Saját honlapot készítenek és üzemeltetnek ahol tartják egymással a kapcsolatot. Gondolatokat fogalmaznak meg, vitáznak saját fórumukon. Kultúra, magyarság, politika, történelem, vallás, közélet. Ezek a fő témák amikről kifejtik maguk között véleményüket.

A közösség túlnövi saját kereteit és már nem képes a sokszáz embert összetartani. A társaság egy része hűen kötődik az eredeti elképzeléshez, miszerint segíteni kívánja a zenekar munkáját, míg mások mint rajongói klubra tekintenek a baráti körre.

Bár a baráti kör hivatalosan is egyesületté alakul, soha nem működött ilyen formában. Tagnak azokat nevezték akik magukat KoBaK-osnak vallották.

2007 után olyan ellentétek kezdenek kialakulni, amik feszítik, frusztrálják a társaságot. Végül 2010-ben a zenekar átalakulásakor, sokan elhagyják a Baráti Kört.

Jelenleg baráti társaságként működnek. Szeretik a Kormoránt, családjaikkal közösen táboroznak nyaranta a zenekarral.