Lámpás emberek 2010 - 2015

2015 KG Stúdió Bt. 2015
Lámpás emberek 2010 - 2015

1. Lámpás emberek 4:06
2. Légy nekem a szabadság 4:03
3. Ki szívét osztja szét Kormorán 4:55
4. Ne hajtsd messze a ménest! 4:36
5. Fehér fény Kormorán 3:19
6. Kell még egy szó Kormorán 3:34
7. Angyalok énekei 3:37
9. Isten ujja megérintett Kormorán 3:41
10. Kurán Gergő balladája Kormorán 4:27
11. A nemzet szolgálatában 6:31
12. Vadkert fehérben 4:57
13. Szeress engem 3:03
14. Engedj magadhoz 3:07
15. A hazafi Kormorán 6:02
16. Táltosok fiai 5:31
17. Rólad szól ez a dal 4:00

“A hazafi” című felvétel néhai Dr. Fülöp Valter (1972-2014) kívánsága szerint Fehér Nóra és Vadkerti Imre előadásában!

„2010-ben felfordult a világ a Kormorán körül. Eltelt öt év és az idő bebizonyította, hogy jó döntés volt. Létrejött a zenekar sokadik formációja, melyben ismét érezni a fényt, a zene örömét, akárhol is muzsikál az együttes. Legyen az kicsiny falusi fesztivál, legyen sportaréna, legyen művelődési ház, a Kossuth tér, zuhogjon az eső, legyen közel negyven fok meleg, a csapat helytáll. Nyolcfős közösségünket elfogadta, vállára emelte a publikum. Megszerették a moholi (Vajdaság) Fehér Nóri hangját, különös szeretet övezi a gutai (Felvidék) Vadkeri Imre személyiségét. Immár a családhoz tartozik a bolondos Szekeres Zoli, aki Arnoldot váltotta fel. Karácson Zsolt, aki Szeged, Székelyudvarhely és Budapest között ingázik, hogy jelen lehessen a hangversenyeken. A Kormorán kemény magja: Szűts István, Gáspár Álmos és Zsoldos Tamás teszi a dolgát, tovább építi a templomot, melyhez 1976-tól majd hatvan zenész horda a köveket. Mindenki hozzátette a maga tégláját. Régi zenésztársaink zenekarokat alapítottak. A Kormorán dalait éneklik szerte a világban, felhasználták tűzijátékokhoz, esküvőkre, filmekhez, reklámokhoz, színházi előadásokhoz (…) A Lámpás emberek válogatás az elmúlt öt év munkáiból és néhány ajándék, melyet szeretettel nyújtunk át egy évvel a negyvenedik születésnap előtt.
Ezt az albumot őszinte szívvel ajánlom a „Lámpás embereknek”, a Baráti Körnek, akik kitartottak mellettünk vagy azoknak, akik most ismerkednek az elmúlt öt év – örömökkel, boldog pillanatokkal, mosolyokkal, sikerekkel, szenvedésekkel és fájdalmakkal teli – napjaival, amiket együtt éltünk át.”

– Koltay Gergő –

Zenekar tagjai:

Fehér Nóra – ének
Gáspár Álmos – hegedű
Karácson Zsolt – dobok
Koltay Gergely – fúvós hangszerek
Szekeres Zoltán – gitár
Szűts István – billentyűs hangszerek
Vadkerti Imre – ének, akusztikus gitár
Zsoldos Tamás – basszusgitár

Közreműködők:

Antoni Arnold, Fábián Zoltán, Hollókői Lajos, Nagy Balázs, Balogh Sándor, Mr. Basary, Géczi Erika, Tóth Reni, Herpai Sándor, Nagy László, Szabó Miklós, Kovács Kálmán, Sütő András, Ferencz József, Koltay Kurszán, Deák Bill Gyula, Margit József, Pintér Tibor, Sipeki Zoltán, Csáthy Miklós, Palotai István, Varga Zoltán, Erdei Csaba, Hegyesi Gabi, Rácz Ottó, Varga Gábor, Bahil Katalin, Kökényesi Zoltán, Trejer István, Vadász Rita, Emmer Péter, Sipos Dávid, Kovács László, Balogh Máté, a Magyar Rádió és a MÁV Szimfonikus Zenekara

Készült 2010 – 2015 között

Hangmérnök: Fábián Zoltán – Have-rock Stúdió
Archív zenei alapok felvételeinek hangmérnöke: Rózsa László, Szabó Miklós
Zenei rendező: Koltay Gergely, Szűts István
Fotó: Sárospataki Györgyi, Almásy Judit, Czéh Lonka
Grafikai terv: Bajtai Zoltán
Nyomda: Czank LászlóKapcsolat

Koltay Gergely
koltaygergely@t-online.hu
+36 30 922-88-68
1126 Budapest, Hollósy Simon utca 16.

Legutóbbi hozzászólások