Szamárlázadás

2007 HAVE-ROCK
Szamárlázadás
 1. Szamárlázadás 2.02 / Szűts István
 2. Hintáznak hárman 1.48 / Zsoldos Tamás
 3. Lekváros bukta 2.24 / Szűts István
 4. A kisharang 3.16 / Koltay Gergely
 5. Egérút 1.25 / Szűts István
 6. Ne légy tücsök 1.43 / Koltay Gergely
 7. Téli erdő 2.44 / Szűts István
 8. Pisti paripája 1.25 / Koltay Gergely
 9. Kiöntött vándor 2.50 / Gáspár Álmos
 10. Telihold, fehérkenyér 3.39 / Szűts István
 11. A katica pettyei 1.50 / Szűts István
 12. Kis mézgyűjtő 2.25 / Géczi Erika
 13. Hat gágogó vadliba 2.08 / Mr. Basary
 14. Házat épít hód koma 1.38 / Szabó Miklós
 15. Bugaci kukacok 2.00 / Koltay Gergely
 16. Délibáb 3.08 / Szűts István
 17. Egér Egon éhes 2.10 / Szabó Miklós
 18. Lila-fehér sárkány 1.56 / Géczi Erika
 19. Ősz 3.22 / Szűts István
 20. Csíz fészek 1.24 / Szabó Miklós
 21. Balaton, Badacsony 2.38 / Szűts István
 22. Lepke képzelet 2.02 / Koltay Gergely

Kormorán

Gáspár Álmos
Géczi Erika
Koltay Gergely
Mr. Basary
Nagy László
Szabó Miklós
Szűts István
Tóth Renáta
Zsoldos Tamás

Impresszum

A hangfelvétel a HAVE-ROCK Stúdióban készült 2007-ben a Szelek Havában.
Hangmérnök: Fábián Zoltán
Hangszerelte: Szűts István
Zenei rendező: Koltay Gergely
Borítóterv PÁLLAY-KOVÁCS SZILVIA rajzai alapján.
Grafikai kivitelezés: Szendy Julianna

Az albumon énekelt mondókák megtalálhatók Szôke István Atilla: „Csudálkozó Csibe Csaba” és „Pajkos Pisti pompás paripája” című verseskönyveiben.
HAVE-ROCK KIADÓ 2007
©+ P KORMORÁN 2007

Leírás

A hozzáértők úgy mondják, minden gyermek születésekor egyforma. Mikor ceruzát, ecsetet vagy egyszerű botot kap kezébe néhány felhőtlen évig ugyanazt rajzolja a homokba, a papírra, a falra. Napot, Holdat, fákat, virágokat vagy éppen kicsiny kunyhót. Csodálatos képek ezek. Három gyermekem minden korai próbálkozását mappába gyűjtöttem, néhányat még be is kereteztettem. Ugyanúgy, ahogy azt jó néhány évvel korábban apám és anyám tette bátyám vagy az én képeimmel. Különleges világ tárul az ember szeme elé, kiváltképp, ha látja a fejlődést, az ébredést. Még inkább érdekes a gyermeki tisztaság, a tiszta gondolkodás élménye, ha közben tudjuk micsoda információözön, kegyetlenség, erőszak zúdul fiainkra és lányainkra nap mint nap. Kibicsaklott elmék, kibicsaklott játékai. A filmek, a rajzfilmek, a televízió, a híradók, a sajtó percről percre szállítja az agymosás kellékeit. A világ kifordult tengelyéből. Csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy több generáció látogatja hangversenyeit. A Kormorán koncertjeit megtisztelik nagyszülők, középkorúak, fiatalok, friss házasok és hozzák a felcseperedő új nemzedéket, az újszülötteket, kisebb és nagyobb gyerekeket vagy unokákat, akik éneklik dalainkat és egy-egy koncerten a színpad előtt futkosva, táncolva vagy csak bámészkodva élik át velünk azokat a csodálatos élményeket, melyek az utóbbi hét-nyolc év hangversenyein érnek minket. Jó érzés letekinteni a színpadról, jó látni a képfelvételeket, fotókat, ahol anyukák és apukák gyermeküket magukhoz szorítva vagy kézen fogva őket, hallgatják a Kormorán dalokat. Szűts Istváné az ötlet, hogy Szőke István Atillaverseire és mondókáira készítsünk egy albumot, amelyik gyerekeknek szól, de talán nem csak nekik. Hatalmas felelősség úgynevezett „gyerekalbumot” készíteni. Kodály Zoltán „a Mester” tudta és tudatosította bennünk, hogy a jövő nemzedéke nem nőhet fel muzsika nélkül. Életművének jelentős része a gyermekeknek készült. Most a Kormorán zenészei apró kavicsot dobnak a kietlenségre és érzéketlenségre kárhoztatott hazai zenei élet hullám nélküli tavába. A Kormorán mai, kicsiny műhelyéből 17 gyerek hagyta el a fészket, igaz vannak közöttük nagyobbacskák is, hiszen már három unoka is rajzolgatja a Napot és a csillagokat. De ez az album nem csak nekik készült, hanem a népes Kormorán Baráti Kör gyerekseregének és mindenkinek, akik ellátogatnak koncertjeinkre vagy hallgatják dalainkat.
Szeretettel nyújtjuk át új, játékos albumunkat Önöknek, Nektek, akik tudják, hogy öntözni kell a vetést, hogy a magból élet születhessen.
Koltay Gergely
a Kormorán együttes vezetőjeKapcsolat

Koltay Gergely
koltaygergely@t-online.hu
+36 30 922-88-68
1126 Budapest, Hollósy Simon utca 16.

Legutóbbi hozzászólások